FacebookGoogle+

Явор Божанков за апартаментите: Г-н Борисов, не е светнала лампа, а е гръмнала заря над главата на Цветанов

Явор Божанков за апартаментите: Г-н Борисов, не е светнала лампа, а е гръмнала заря над главата на Цветанов
„Този казус не беше измислен или генериран от БСП – не БСП си е построила общежитие с половината правителство в него, нито БСП направили този казус публичен“.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков в стурешния блок на Нова телевия по повод темата с апартаментите на властта. По думите му разговор за придобиване на имоти през 40-те години не е състоятелен и е бил воден много пъти.

„Г-жа Йончева обясни, че имотите й са наследствени, а тя не е имала и властови позиции, за разлика от г-н Цветанов“, коментира Божанков. Той призова да излезем от битовата страна на въпроса с апартаментите на властта, защото това не е просто сделка за закупуване на жилище, а начин, по който функционира държавата. „В миналото г-н Цветанов беше известен с 6-те си апартамента, които той тогава оправда с пенсията на тъщата си.


Случайност или не, извършващият проверка по-късно стана депутат от ГЕРБ“, каза народният представител. „Цветанов ще бъде проверяван от антикорупционна комисия, която е назначена от самия него.

Опасяваме се, че проверките няма да бъдат обективни – дано да грешим“, каза още Божанков. Той коментира, ще наличните данни дават основания за съмнения в данъчни престъпления – апартаментът е купен с 1 млн. лева под пазарната цена, което означава – невнесено ДДС около 200 млн. лева. По думите му обясненията за тези цени са лобизъм и услуги.

„В публичното пространство стана ясно, че същата фирма е строила небостъргач и промени в закона явно са я облагодетелствали. Имало е и проверки, които също са свързани с името на Цветанов.

Проверихме, и в действителност – промени в закона са гласувани и Цветанов също е гласувал за тях „, каза Божанков. Народният представител обърна внимание, че Борисов е заявил, че няма да търпи съмнения за корупция. „Г-н Борисов, не е светнала лампа, а е гръмнала заря над главата на Цветанов“, заключи Божанков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!