АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на БСП

АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на БСП
БСП внесе в ЦИК доказателства за собствеността на марката „Коалиция за България”

Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г, единствено и само с БСП, а търговската марка „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“ е собственост и принадлежи на „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ“. Съгласно закона, това  включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват.

Желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено  да въведе в заблуждение и да доведе до объркване на избирателите, които ще гласуват в престоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс на страната, и следователно  не трябва  имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК .

Припомняме, че „Коалиция за България“ е създадена през 1999 г. от БСП  и други по-малки, идейно близки партии. До 2014 г. „Коалиция за България” е участвала във всички проведени избори – Парламентарни избори (2001 г., 2005 г., 2009 г.);  Президентски избори (2001 г., 2006 г.); избори за Европейски парламент (2007г., 2009 г., 2014 г.); Местни избори (2003 г., 2007 г., 2011 г.) и в стотици нови и частични избори, извън редовните местни.

Обръщаме  внимание, че с регистрацията на „Коалиция за България” за участие в изборите за ЕП ще бъдат нарушени редица закони на страната – в това число Изборният кодекс, Законът за политическите партии, Законът за защита на конкуренцията, Наказателният кодекс, Законът за марките и географските означения и редица Европейски нормативни актове.

ЦИК  трябва да се съобрази с изложените аргументи и българското законодателство и не трябва да допуска до регистрация коалиция от партии с наименование „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” за участие в изборите за членове на Европейския парламент през май 2019 г.

Обявяваме се категорично против подобен род практика за разрушаване на демократичността и опорочаваща изборния процес. Ще защитаваме  праватa си пред съда, всички международни органи и институции.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!