Александър Симов: БСП е единствената партия, която продължава да отказва всякаква колаборация с ГЕРБ

Александър Симов: БСП е единствената партия, която продължава да отказва всякаква колаборация с ГЕРБ
Всички други, които казват, че са алтернатива, са се крили под мускула на Борисов

„БСП е единствената партия, която продължава да отказва всякаква колаборация с ГЕРБ и трайно се противопоставя на Бойко Борисов. Получихме много оферти за апетитно участие във властта, но не приехме нито една от тях“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов пред Нова телевизия.

Той припомни, че е имало предложение Корнелия Нинова да стане председател на парламента, а Деница Златева да  бъде вицепремиер в правителството на Борисов и са отказали. Симов припомни още, че БСП е единствената партия в парламента, която гласува  против всички корупционни схеми на управляващите. „Ние сме тези, които говорят за доходите на хората и показваме в какво се е превърнало управлението на ГЕРБ.

Всички други партии, които казват, че са алтернатива, са били коалиционен партньор на ГЕРБ и са се крили под мускула на Борисов. Той обаче ги изсмука и ги остави извън парламента непотребни и жалки“, категоричен бе народният представител.

Симов добави, че хората оценяват борбата на БСП и точно заради това успяват да запазят доверието на хората.

Не успяхме да спечелим европейските избори, но не можем да говорим за поражение

„Не успяхме да спечелим европейските избори, но не можем да говорим за поражение и поразяваща загуба на БСП“, каза още Александър Симов. Народният представител коментира, че партията е тръгнала с много добра кампания към европейските избори, но е трябвало да я обогати с още послания. „В момента, в който БСП трябваше да покаже, че може да бъде единна, когато тръгва  срещу едно управление, раздирано от корупционни схеми и скандали, не успяхме да го направим. В много медии се говори за голямото поражение на БСП, но партията има един евродепутат повече и е повишила гласовете си“, коментира още Симов.

Във връзка с пренареждането на листата от НС на БСП, народният представител заяви, че ръководството, в лицето на председателя Корнелия Нинова, има правото да предложи свой вариант на листата, както и Националният съвет има уставното право да я пренареди или добави нови хора в нея.

Оставката е знак, че разбираш грешките си и търсиш доверието на хората

Александър Симов коментира, че след като БСП не е успяла да спечели изборите е необходимо ръководството да потърси доверие от партията, а Корнелия Нинова има право да се бори за идеите си. „Оставката е знак, че разбираш грешките си и търсиш доверието на хората“, добави той. Народният представител обясни, че в устава на БСП, още преди две години е записано, че председателят се избира чрез пряк избор.

„Аз като социалист, който винаги е настоявал председателят на БСП да се избира от всички членове на партията,  не приемам връщането към миналото. Искам гласът на всички социалисти – на моите родители и съпартийци, да се чуе. Никакви процедури не могат да бъдат оправдание, за да погазим демокрацията в БСП, защото нашата партия е единствената,  в която всеки има право да избира и да има различно мнение“, категоричен бе Александър Симов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!