Александър Симов за Валери Симеонов: Гаврата с жертвите на нацизма е форма на нацизъм

Александър Симов за Валери Симеонов: Гаврата с жертвите на нацизма е форма на нацизъм

Александър Симов: Гаврата с жертвите на нацизма и форма на нацизъм.

Това каза народният представител от „БСП за България” Александър Симов по Нова телевизия за думите на Валери Симеонов .

Той добави, че изявленията на вицепремиера са дори по- скандални от снимката на бившия зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев с восъчната фигура на Хитлер. „Подобно чувство за хумор,от страна на Валери Симеонов, може да задоволи само Химлер и Айхман”, каза Александър Симов.

Той коментира, че в опита си да защити Тенев, Валери Симеонов е разгорял още повече скандала и го е направил европейски. „Оттук насетне не мога да си представя как вицепремиерът Валери Симеонов ще посреща европейските си колеги и как ще ги забавлява по време на почивките. С ексцентричното си чувство за хумор ли? Като им показва майтапчийски снимки от Бухенвалд?”, попита Симов.

Народният представител добави, че съвременна Европа възникна върху пепелищата от нацизма, като една от основните й идеи е- нацизмът никога да не бъде реабилитиран.

Александър Симов отбеляза,със съжаление, че нацизмът е получил нова легитимация. „При патриотите това е трайна тенденция. През 2015 година те имаха предложение за зам.-министър на отбраната, в лицето на Иво Антонов, който се беше снимал на танк с нацистки поздрав. Разбирам, че този кадър продължава да работи в Министерството на отбраната”, каза Александър Симов.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!