Александър Симов към ГЕРБ: С финансови репресии няма да попречите на БСП

Александър Симов към ГЕРБ: С финансови репресии няма да попречите на БСП
Въпросът не е защо БСП няма пари, а защо ГЕРБ имат

„Българските граждани се изказаха по темата за субсидиите на референдум, който се проведе през 2016 г. И изведнъж, през 2019 г., се твърди, че те са били чути. Къде беше желанието на ГЕРБ да го изпълни в бюджетите?“ Това попита по НТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов в коментар по темата за намалението на партийните субсидии на 1 лев. Според него има опит да бъде ударена опозицията от страна на управляващите.

„Не е въпросът защо БСП няма пари, а защо ГЕРБ имат. Те изкараха няколко кампании и в един момент се оказва, че имат тлъста банкова сметка“, добави Симов.

„През цялото време казвахме, че това колко лева трябва да се дават на глас е въпрос на сериозна дискусия. Още през 2015 г. имаме позиция, че трябва да е 5 лева на глас. Сега може допълнително да се дискутира“, поясни Александър Симов. Той оприличи гласуваните днес неограничени дарения като данък корупция за партиите.

„Съветвам всички, които са пред екраните, да не се притесняват за БСП. БСП е незаличима от политическата сцена. С финансовите репресии няма да попречат на нашия живот. Ние функционираме на идеен принцип.

Това не е заплаха за нас като формация“, посочи Александър Симов. По думите му размерът на субсидиите е вързан, освен с партийна дейност, но и с медийните участия преди изборите.

Той иронизира ГЕРБ, че ако по начина, по който гарантират качеството на пътищата и въобще свършеното от тях, ще гарантират и честността на изборите, то сме загубени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!