Атанас Зафиров: БСП даде ясна заявка за спечелване на следващите парламентарни избори

Атанас Зафиров: БСП винаги е подкрепяла модернизацията на армията, имаме резерви по самите проекти
Този конгрес може да бъде определен като конгрес на нашата индивидуална и колективна историческа отговорност

„Този конгрес може да бъде определен като конгрес на нашата индивидуална и колективна историческа отговорност. БСП и нейните членове показаха, че са на нивото и осъзнават историческата отговорност, пред която са поставени. Българската социалистическа партия е единствената партия, която е способна да смени не просто управлението, а самия модел на управление. Ходът на конгреса и документите, които той прие, потвърждават една такава заявка. Това в някаква степен е продължение на прекия избор, където ние показахме пред цялото общество как трябва да се правят честно и прозрачно избори. На конгреса затвърдихме тази позиция.“ Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров пред БСТВ.

По думите му БСП е дала ясна заявка за спечелване на следващите парламентарни избори, а този конгрес е бил на новото начало, на промяната. „За да спечелиш едни избори,  всяка партия се нуждае от няколко неща. Първо, това са идеи, а БСП е партията, която безспорно последните години ражда най-голямо количество идеи. Второто условие е добра организационна култура. На прекия избор за председател партията показа, че всички слухове за срив и кухи членски състави, са плод на инсинуация. БСП показа, че притежава реални и работещи структури. Третият фактор са хората, и аз съм горд, че в новия състав на НС намериха място в голямата си част млади лица“, категоричен е Зафиров.

Той подчерта, че от доста време срещу БСП се води организирана война. Елементи от тази война по думите му са фалшивите социологии.

„БСП е време да обере плодовете от своята последователна 10-годишна опозиционна политика – и от факта, че БСП е единствената партия, която не се изкуши по никакъв начин от властта. В историята си БСП винаги е била една патриотично родолюбива партия. БСП е единствената партия, която твърдо и категорично отстоява позицията за промяна в данъчната система и за въвеждането на подоходното облагане“, заяви още Зафиров.

По повод продължаващите вече повече от 80 дни протести Зафиров заяви, че ГЕРБ панически се страхува от възможността да се отиде на предсрочни парламентарни избори и да има служебно правителство: „ГЕРБ иска да организират следващите избори и са готови на всякакви компромиси.“

По думите му тази конструкция е свързана с харченето на много пари, а политиката на раздаване на пари и теглене на заеми, която Борисов води, е изключително безотговорна. „Това предателско правителство трябва по възможно най-бързия начин да бъде изметено, защото всеки ден, в който тази агония се удължава, загробва за десетки години напред бъдещото поколение.“

Относно закупуването на новите самолети F16 социалистът коментира, че държавата едва ли може да си позволи в момента подобни разходи. „Имам опасения, че сегашните протести ще им се сторят приказка в сравнение с това, което ги чака през късната есен, когато хората започнат да усещат размерите на кризата“, заключи той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!