Башар Асад се изказа ласкаво за отношенията си с Путин

Асад се изказа ласкаво за отношенията си с Путин

Президентът на Сирия Башар Асад определи отношенията си с руския президент Владимир Путин като много честни, открити и основани на вазимно уважение в интервю за американския телевизионен канал MSNBC, съобщава „Взгляд“ в четвъртък (14 юли)

От думите му се разбра, че тази година двамата с Путин са общували доста често.

„Много открити, много честни, основани на взаимно уважение“, заяви Асад в отговор на въпрос как би описал отношенията си с руския президент.

Сирийският държавен глава заяви още, че въздушните удари на САЩ срещу терористите са контрапродуктивни и неефективни.

„Въпросът не е в това колко са ударите, а какви са резултатите от тях. Истината е, че от началото на въздушните удари на САЩ тероризмът се разрастваше и започна да намалява едва след намесата на Русия“,  каза Асад, като добави, че американските авиоудари са незаконни.

Сирийският президент подчерта, че ако ситуацията в Сирия се променя, то е благодарение на усилията на Русия.

„Надявам се да остана в историята като защитник на своята страна от тероризма и интервенциите“, каза още Асад, цитиран от RT.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!