Бойчев: Бузлуджа е като България през последните 27 г. – разруха, кражби, съсипване. Искаме да спрем това!

Бойчев: Бузлуджа е като България през последните 27 г. - разруха, кражби, съсипване. Искаме да спрем това!

Левицата няма да допусне паметникът да бъде разрушен

„Погледнете как изглежда Бузлуджа сега и си представете какво се е случило за тези 27 г. преход – разруха, кражби, съсипване. Съвсем нормално и естествено бе желанието ни да се спре разрухата на този символ.

”Това заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев по БНТ. Той бе категоричен, че левицата ще следи много внимателно какво се случва с паметника. „На 10-и, областният управител от ГЕРБ на Стара Загова е съгласувал преписката за отдаване на паметника на БСП, а на 11-ти се сетил и възразил.

А премиерът Борисов пък, мисли, че това било някакъв капан, в който БСП го вкарвала!?”, коментира Жельо Бойчев.

Той бе категоричен, че левицата няма да допусне паметникът да бъде разрушен. „Ние искахме да направим и кампания с дарения за Бузлуджа, кампания за възстановяването му”, обясни Бойчев и категорично заяви, че лявото в България е това, което създава, а дясното – руши.

По повод паметника до НДК, който предизвика много коментари, Жельо Бойчев подчерта, че това е паметник, построен по повод 1300 години България.

„И на него трябва да видим какво пише – Върви народе възродени, по светли бъднини върви… Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира! Времето е в нас и ние сме във времето!-

Ето това някои се опитват да съборят! Не приемам тази престъпна безстопанственост –  паметникът да не бъде съхраняван десетилетия. И ето, можело да се намерят пари за разрушаване, но сме нямали пари да го поддържаме”, коментира Жельо Бойчев.

„Ние имаме история и не можем да избягаме от нея, не можем да я пренапишем. Добре е да спрем да я рушим, а да я надграждаме. Аз съм против това, който и да е паметник, да бъде разрушен”, каза накрая социалистът.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!