Бокова: Качествената журналистика днес е жизнено важна, както никога досега

Бокова: Качествената журналистика днес е жизнено важна, както никога досега
Важността на свободата и плурализма в медиите отбеляза генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова във видеообръщение към участниците в Световния конгрес на информационните агенции, който бе открит в азербайджанската столица Баку днес, съобщава БТА.

„Качествената журналистика днес е жизнено важна, както никога досега. Не вярваме, че средствата за масова информация имат важна роля за гарантирането на свободата и правата на човека“, подчерта в обръщението си Бокова, цитирана от ТАСС.

На откриването на конгреса говори президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Той подчерта важната роля на медиите в развитието на международното сътрудничество.

„Ако ние дадем на политиците повече възможности да се изказват в медиите в подкрепа на универсалните ценности, това ще доведе до намаляване на напрежението в света и до по-голямо взаимно разбирателство“, каза лидерът на Азербайджан.

Работата на конгреса минава под девиза „Нови предизвикателства за информационните агенции“.

В него участват ръководители и представители на около 100 водещи информационни служби в света, включително „Асошиейтед прес“, „Ройтерс“, „Франс прес“, ТАСС, а също и международни обединения и медийни експерти.
Източник: 24chasa.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!