Брифинг с Мария Владимировна Захарова, отговаря на въпросите на Булпресс и „Медиа Мост България“ на 04.04.2018 г.

Здравейте, на днешния Брифинг с Мария Владимировна Захарова

Брифинг с Мария Владимировна Захарова, отговаря на въпросите на Булпресс и „Медиа Мост България“ на 04.04.2018 г.

Говорителя на руското външно министерство Мария Владимировна Захарова отговори на въпрос, който и бе зададен на предишният брифинг от 29.03.2018 г.. Тогава бе засегната темата за официалното поместие на Българската Православна Църква в Москва, намираща се в пъпа на Москва в непосредствена близост до Метро „Таганская“.

Напомняме на нашите читатели, че имота на когото е разположено българското поместие в Москва принадлежи на РПЦ даден за безвъзмездно ползване на БПРЦ. Преди няколко години част от имота под вида на „строго секретен указ на президента на РФ“ се направи опит да бъде отчужден без знанието на РПЦ. Въпрос към Мария Владимировна зададен от Борис Анзов, „Медиа Мост България“ и Булпресс: – Може ли Русия да отмени визовия режим спрямо българите еднолично?

Понеже Русия е обградена с българи, като започнем от Крим и стигнем до Волжка България (днешен Татарстан)? Отговора на Мария Владимировна Захарова: – Русия няма как в едностранен план да отмени визовия режим с България. Това е въпрос на взаимно сътрудничество и съвместен диалог. Това не може да се случи от един човек и трябва да бъде съвместно. Мария Захарова отговори на брифинга по въпроса свързан с българското поместие, че действително съществува проблем още от 90-те години, който не е изяснен и до днес. С този въпрос се занимава РПЦ и московската градска структура.

 

Ние ще следим за случая и ще Ви информираме. Отговора на Борис Анзов бе, че ние българите не се вълнуваме по случая. Нека да се вълнува Черно море, а ние българите ще Ви простим, дори и да отчуждите имота, защото ние българите имаме добри души. От Москва, Русия за Булпресс и „Медия Мост България“ Борис Анзов Мария Захарова не изясни проблемът с българското поместие в Москва, който го има още от 90-те години

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!