БСП – Бургас представи „Визия за Бургас” в сектор „Ред и сигурност”

БСП – Бургас представи „Визия за Бургас” в сектор „Ред и сигурност”

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и общинският съветник Кирил Петков презентираха втора част от документа „Визия за Бургас” – „Ред и сигурност”.

На пресконференция за медиите те коментираха в какво състояние се намира община Бургас в момента – от гледна точка на безопасност на нейните жители, какви мерки трябва да се предприемат от местната власт, за да се подобри ситуацията. Цитираха се данни, според които криминогенната обстановка в морския град е много по-тежка, отколкото в други райони на страната.

„Проблемът с битовата престъпност в Бургас е сериозен. Община Бургас може да предприеме такива мерки, че драстично тази престъпност да спадне. Това може да стане с превенция”, посочи Николай Тишев.

Той даде предложение – служителите на общинска полиция да обикалят като патрулни двойки селата в общината, за да сигнализират на полицията при констатирани нарушения – вандалски прояви, посегателства срещу частната собственост и други. „Имахме такова предложение преди няколко години, но и тогава то не бе възприето от управляващите. Трябва да има политическа воля и финансов ресурс. Това е вариант за справяне с битовата престъпност”, заяви Тишев.

Живко Господинов от своя страна коментира, че трябва да се засили и контролът върху автомобилите нарушители, които блокират възлови кръстовища. Той посочи няколко примера за сериозни затапвания пред големите училища в Бургас.

„Искам да попитам- наистина ли Общината не знае за тези проблеми? Аз не вярвам, че отговорните за организацията на движението и безопасността на учениците не са запознати с тези неща” – каза Господинов.

По време на пресконференцията бяха изложени и конкретните стъпки, с които да се надгради охранителната система на Бургас: общинска охрана по кварталите и селата; промяна в Наредбата за обществен ред и сигурност; видео наблюдение в реално време; служители зад мониторите в постоянна връзка с общинска охрана и полицията; координиране на общинската охрана с директорите на училища на територията на община Бургас.

Освен тези мерки, се посочиха и целите, които се гонят, а именно – намаляване на кражбите, грабежите, хулиганските прояви и посегателствата спрямо МПС в община Бургас до нива под средните за страната; по-голяма сигурност и спокойствие за гражданите на Бургас и общината; опазване на частното и общинско имущество от кражби и вандалски прояви.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!