БСП внася промени в ГПК за частните съдебни изпълнители

БСП внася промени в ГПК за частните съдебни изпълнители
Корнелия Нинова: Управляващите подмениха волята на хората

„Оставаме опозиция и алтернатива в 44-то Народно събрание. Внесохме законопроект, който засяга преизчисляването на пенсиите.

Тази седмица ще внесем  предложенията на Омбудсмана за промени в ГПК, които се отнасят до частните съдебни изпълнители”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНР. Тя обясни, че левицата, с политики,  ще следва предизборните си цели, а управляващите се отмятат от предизборните си обещания.

„Управляващите отстъпиха от обещанията си и подмениха волята на хората, които ги подкрепиха. Видяхме, че при гласуването на правителството имаше сериозни разминавания между обещанията и програмата им”, подчерта Нинова и посочи, че те са отстъпили и от проблема с демографската катастрофа, което е било техен приоритет, по темата за сигурността на страната ни- също.

Къде е моралът на управляващите? Отказаха да замразят заплатите си, а хората обедняват?

Корнелия Нинова открои големия въпрос за морала в политиката: „До деня на изборите да гледаш хората в очите и да им казваш едно. Един милион да ти повярват- и на другия ден да кажеш, че ще се обединиш с ГЕРБ, а избирателите ни да почакат за промяната. Това няма как да се случи в БСП”. Така председателят на БСП отговори на дълго налагащите се внушения и опити партията да бъде вкарана в голяма коалиция с ГЕРБ.

Корнелия Нинова коментира разбирането на опонентите си за морала в политиката: „ГЕРБ преди изборите обещаха нова Конституция, в която да отпадне имунитетът на народните представители.

Не, няма го в програмата им- и няма да се случи. Внесохме два пъти предложение за замразяване на депутатските заплати – те два пъти го отхвърлят. За какъв морал говорим тогава, при положение че народът обеднява, а депутатските заплати растат?”, попита председателят на БСП.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!