БСП внесе седем сигнала до прокуратурата за нарушения по време на изборите в Беден и Галиче

БСП внесе седем сигнала до прокуратурата за нарушения по време на изборите в Беден и Галиче
„БСП  внася  в прокуратурата 7 сигнала за нарушения по време на изборите в Беден и Галиче, тъй като бяхме обвинени в липса на конкретност в изказванията си. Три от тях са за село Беден, четири – за Галиче“

Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев пред журналисти. Той поясни, че  единият е срещу работодател, който упражнява натиск върху служителите си, за да гласуват за ГЕРБ.  Изборна секция в Беден е отворила 30 мин. преди старта на изборния ден, за да се гласува в нея, което също е нарушение. Добрев припомни, че разликата между ГЕРБ и БСП в селото е 9 гласа, с 10 невалидни бюлетини.

„Васяме и сигнал, в който искаме да се провери- дали бившият кмет на Галиче  от ГЕРБ – Ценко Чоков, който е в затвора за изнудване,отвличане и побой, е участвал в изборния процес, звънял ли е от два различни номера в изборния ден и преди него”, каза още Добрев.

Зам.-председателят на левицата обяви, че вторият сигнал за Галиче е срещу собственика или шофьора на автомобил с плевенска регистрация, който се е опитал да блъсне  застъпник на БСП. „Същият автомобил е свалил хора, които са влезли през задната врата на секцията, в която се гласува. За охраната на училищата в изборния ден отговаря полицията, надявам се, да не се окаже, че задният вход  е отворен от полицаи. За тази цел искаме записа от камерата, за да видим, кой е отворил вратата, колко души са влезли и са гласували”, заяви Кирил Добрев.

Зам.- председателят на БСП каза още, че последният сигнал е за надписани хора в избирателните списъци. „Има ли на ул. „Бенковска” №16 – адресът на селския лидер на ГЕРБ Васко Янков, хора, които са добавяни в избирателния списък? Регистрирани ли са всички служители на общинския лидер на ГЕРБ Бяла Слатина от кабелната му телевизия на ул. „Иван Вазов” №18 в Галиче? Има ли регистрирани хора в сградата на училище „Пенчо Славейков” и колко души са регистрирани, в  полуразрушена сграда, без ток и вода, на ул.”Бенковска” в селото?”, попита Кирил Добрев. Той   припомни думите на Цветан Цветанов за края на модела „Галиче” и показа снимки на новия кмет на селото от ГЕРБ в компанията на Ценко Чоков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!