БСП иска отделна сесия или временна комисия за Транспортния проект в Пловдив

БСП иска отделна сесия или временна комисия за Транспортния проект в Пловдив

БСП иска отделна сесия или временна комисия за Транспортния проект в Пловдив

БСП в Пловдивския общински съвет ще настоява за провеждането на отделна сесия или създаването на времена комисия за Транспортния проект. Това обявиха общинският съветник Иван Петков и председателят на РС на БСП- Източен инж. Йордан Василев. Те бяха категорични, че няма място за повече толерантност, защото пловдивчани понасят неудобствата.

Социалистите нарекоха“цирк“сагата със стартирането на електронните системи, токовия удар, смяната на монтажния екип от фирмата изпълнител и т.н.“Като компютърен специалист Ви уверявам, че, ако на един сървър изгори UPS, към който е свързан, най-много да доведе до загуба на информация, свързана с последния период, който не би трябвало да е повече от 24 часа. Но това не би трябвало да доведе до пълен срив на системата. Несериозно е да се твърди, че спирането на тока причинява такива щети“ – поясни Йордан Василев. .

Според IT специалистa провалът на транспортния проект и то в частта за електронното гласуване е личен провал за кмета Тотев, който също е компютърен инженер. Василев върна лентата назад, като цитира подписания договор с фирмата изпълнител“ИНДРА СИСТЕМАС“на стойност почти 20 млн.лв и представените публично платежни документи. „Според договора, публикуван на сайта на Общината, проектът трябваше да е изпълнен на 10 февруари 2016г. Общината към 31 декември 2015г. се е съгласила, че електронната система работи и функционира на 100 %. Това е видно от извършените плащания. Последната фактура от „ИНДРА СИСТЕМАС” е от 17 декември 2015г.

За да се стигне тази фактура до окончателно плащане, означава, че най-малкото е имало приемо-предавателна комисия от Общината, която е потвърдила, че всичко е приключено и проектът трябва да работи. Оттам нататък, с този си акт, Общината губи правото си да изисква компенсации, които са описани в договора за неизпълнение на самия договор, за забава и т.н.“– очерта параметрите инж. Василев.

По думите му технологичното ниво на изпълнение не е особено модерно, а отстраняването на повредите не би трябвало да отнема повече от 30 дни. За съжаление, срокът, с който е ангажирана фирмата-изпълнител също не е известен.“За мен тази система не работи. Това, което пуснаха на 1 април беше една демо версия. За мен не е изградена на 100% връзката с GPS устройствата на автобусите, да могат да следят кой автобус къде се намира, да се изчислява автоматично времето за пристигане. Те съобщават само графика. Как е бил приет проектът – може би прокуратурата трябва да разбере“– завърши инж. Василев.
Източник:plovdiv.topnovini.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!