БСП обедини парламентарните групи в НС срещу ГЕРБ

БСП обедини парламентарните групи в НС срещу ГЕРБ
Партньорите на ГЕРБ ги напускат

„Внесохме искане за временна анкетна комисия, която да се занимае с търговията с горива и с подозренията за картел в този сектор”, заяви пред медиите в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че са събрани 80 подписа от почти всички парламентарни групи, което показва, че общият фронт срещу ГЕРБ се разширява. По думите й подписката е подкрепена от БСП, АБВ, ДПС, АТАКА, Народен съюз, Патриотичен фронт и незивисими депутати. Тя обясни, че реформаторите са отказали да се подпишат, но са заявили готовност да подкрепят предложението в зала, а само ГЕРБ не подкрепят. ”Надяваме се другата седмица да влезе в дневния ред и да се занимаем по същество с контрабандата, а не популистки само по медиите”, заяви тя.

Г-н Борисов, колкото и да ни сплашвате няма да успеете, само ни мотивирате

На въпрос, как ще коментира разпита на Петър Димитров в следствието, Нинова отговори, че това е част от предизборната кампания на ГЕРБ в опит да сплашат опозицията и отговорът им към поведението на левицата в последните месеци.

„Няколко пъти БСП успява да покани и да събере около себе си подкрепа на другите парламентарни групи срещу решения на ГЕРБ. Ние ги върнахме в пленарна зала”, заяви Нинова и допълни, че друга причина е комисията за картела на горивата и страхът от това, което ще излезе в НС и притеснения от изхода на изборите, за което свидетелства и  започналият натиск върху кметове и върху администрация.

„Днес,докато се борим за запазване на националната идентичност и икономика по канадското споразумение, с което се извършва национално предателство, с пълномощно на Лиляна Павлова и областната управителка на София влизат на „Позитано” и вадят партията от партерните помещения и въвеждат частни лица”, обясни председателят на БСП.

Тя добави, че съдебното дело е приключило и БСП не е била страна по спора – държавата е трябвало да си защити сградата, на която левицата е наемател.

„Държавата сама е предала държавния интерес. Това се случва 10 дни преди изборите.  Това е още един елемент от предизборния натиск върху опозицията.  От сега искам да им кажа, че няма да стане. Г-н Борисов, няма да ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх. Няма да ни спрете само ни амбицирате още повече за действия”, категорична бе Нинова.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!