БСП подписа споразумение за сътрудничество с партия „Справедлива Русия”

БСП подписа споразумение за сътрудничество с партия „Справедлива Русия”

Миков: В тези трудни времена трябва да продължим добрите отношения с Русия

Председателят на БСП Михаил Миков и председателят на партия  „Справедлива Русия” Сергей Миронов подписаха Споразумение за сътрудничество между двете политически сили.

Полагането на подписите стана в присъствието на Луис Аяла,  генерален секретар на Социалистическия Интернационал, на който и двете партии са членове. Церемонията се състоя по време на Програмния форум на конгреса на „Справедлива Русия”, който се провежда на 22 и 23 април в Москва.

Преди това председателят на БСП проведе срещи с г-н Аяла и с г-н Миронов, на които бяха обсъдени мястото и ролята на социалистическите и социалдемократическите партии в днешния динамично променящ се свят.

Миков: В тези трудни времена трябва да продължим добрите отношения с Русия

В края на посещението си в руската столица Михаил Миков разговаря с члена на икономическата комисия в Съвета на федерациите Михаил Щетинин, който е и председател на групата за сътрудничество на Съвета на федерациите и българския парламент. Двамата разговаряха за възможностите за по-интензивно развитие на отношенията между двете държави в областта на икономиката, образованието и културата, и се обединиха около мнението, че в тези трудни времена трябва да бъдат намерени пътища за продължаване на добрите отношения между България и Русия.

Лидерът на БСП запозна г-н Щетинин с позицията на БСП за премахване на санкциите срещу Русия, включително и за премахване на забраната за пътуване на руски парламентаристи в ЕС. Щетинин, който добре познава България, сподели, че лично е познавал прототипа на Альоша от с. Косиха в Алтайския край, откъдето самият той е представител.

Освен участие в партийния форум на „Справедлива Русия”, българската делегация се срещна с представители и с първия заместник-председател на Държавната Дума Иван Мелников, със  заместник-министъра на външните работи Алексей Мешков, с депутата от „Справедлива  Русия” Анатолий Шеин и със зам.-председателя на Комитета по наука и високи технологии в Думата Владимир Кононов. В българската делегация участваха говорителят на БСП Атанас Мерджанов и Борис Иванов, началник на кабинета на Михаил Миков.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!