Васил Антонов: В бездуховното време, в което живеем, е нужно обръщане към християнските ценности и послания

Васил Антонов: В бездуховното време, в което живеем, е нужно обръщане към християнските ценности и послания
„В бездуховното време, в което живеем, е нужно задълбочаване на богословския диалог, обръщане към християнските ценности и послания“.

Това заяви по време на Конференция „Папа Франциск в България“ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Васил Антонов.

Конференцията бе организирана от Института за изследване на обществата и знанието при БАН и Атлантическия клуб в България.

Според Aнтонов е важно да се обръща внимание на такива знакови посещения, защото те издигат връзката между православието и католицизма и утвърждават общите ни християнски ценности.

Той подчерта, че папа Франциск  идва на посещение в България на 5 – 7 май с посланието „Мир на Земята”. „От това се нуждае днес човечеството – от мир и от християнско единство“, категоричен бе той.

„На всички участници в конференцията пожелавам успех и ми позволете да цитирам малка част от Молитва за мир:„Боже на мира, дай ни мир в душите, за да покажем с нашия живот, че мирът е възможен на Земята. Амин.”, завърши Васил Антонов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!