Весела Лечева: Корнелия Нинова заложи перспектива за младите и амбициозни хора в БСП

Весела Лечева: Корнелия Нинова заложи перспектива за младите и амбициозни хора в БСП
„Може би не успяхме да дооценим, че европейските избори няма как да бъдат превърнати в парламентарни избори.

Характерът на европейските дебати няма как да бъде прехвърлен като дебат за вътрешните проблеми и може би това ни отдалечи от така желаната победа. Голяма част от българските граждани искат промяна на модела заради стандарта им на живот.  Трудно е да се обясни как нашите евродепутати могат да защитят техните интереси, за да бъде сменен моделът в България.

В крайна сметка Борисов иззе медийното пространство.“ Това заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева по БНР. Тя каза още, промяната на модела, който БСП предлага, е свързан с преодоляването на социалните неравенства, повишаване на доходите с една по-разумна бюджетна политика и разумно харчене на парите на българските данъкоплатци.

По повод предложението за намаляване на партийната субсидия на 1 лев, Лечева коментира: „В нашата партия винаги има дебати и дискусии, свързани с битието на гражданите, както и с демократичното, правилното функциониране на политическата система в България. Това, което предлагат ГЕРБ, застрашава демократичното съществуване на политическата система в България. Ние сме за разумен дебат в парламента по отношение на финансирането на партиите. Докато България е най-бедната държава в ЕС, този въпрос ще продължи да се появява“.  Тя поясни още, че сега се повдига въпросът за субсидиите, а утре може да бъде броят на депутатите и подчерта, че в крайна сметка е нужно да бъдем разумни и да се борим за оцеляване на демократичната политическа система. „Трябва да бъде преодоляно социалното неравенство, а доходите ни да започнат да достигат поне предпоследните в ЕС – Румъния, например“, посочи още тя.

„Видяхме как се харчат парите на българските данъкоплатци – по време на тази кампания се раздадоха 100-200 млн. само в рамките на 2 седмици и това трябва да бъде преустановено. Разбира се, че за тях е лесно субсидията да бъде дори 0 лв. Те си държат субсидията на влог – как си правят тогава кампаниите, с какви средства?“, попита Лечева. Тя обърна внимание, че кампанията на ГЕРБ видно не е евтина и че от БСП са водили открита, честна, скромна кампания, а битката с опонента не е била равностойна. По думите й начинът на разходване на парите на данъкоплатците е неефективен и затова сме на последно място по доходи в Европейския съюз.

По повод ситуацията в БСП, Лечева коментира: „Корнелия Нинова стана председател с няколко промени вътре в партията. Тя заяви, че променяме партията и искаме да променим модела на управление на България. Предложи нов Устав, с нов начин на избор на председател, с мандатност, заложи перспектива за младите и амбициозни хора – да не се затваря партията“. Тя изрази мнение, че връщането на старите уставни постановки е абсолютно неприемливо. Според нея оставката е бил осъзнат и принципен акт. „В структурата на БСП Корнелия Нинова е безспорен лидер“, заключи Лечева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!