Весела Лечева: Тревожно е случващото се в парламента

Весела Лечева: Тревожно е случващото се в парламента
„Фокусът на вниманието трябва да е насочен към парламента, като най-висш орган в държавата. Тревожно е това, което се случва там.

Доверието в него клони към нула. Той е загуба и на време, и на ресурси“, това заяви по БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. Според нея за БСП са най-важни проблемите на хората, а депутатите от левицата изпълняват обещаното към гражданите.

Тя припомни, че редица законопроекти на БСП не са били приети от управляващото мнозинство. „Ние приложихме всички парламентарни механизми, за да реализираме нашата програма и нашите виждания, въпросите, свързани с дневния ред на българските граждани. Нищо от това не беше възприето. Ето защо се наложи много ясно и категорично да заявим нашата позиция, да бъде разбрана и видяна от всички, от цялото българско общество, че такъв парламент е вреден и безполезен за българските граждани. Всеки ден се приемат поправки на приети предния ден закони“, каза Лечева и добави, че парламентът не е в услуга на българското законодателство. Тя припомни, че излизането на левицата от парламента е следствие на решение на Националния съвет на партията.

„Националният съвет на БСП ще реши кой да е водачът на листата за предстоящите европейски избори“, каза Весела Лечева. Тя изрази личното си мнение, че Елена Йончева е подходящ европредставител на левицата. „Изключително подготвен, мотивиран и доказан професионалист, който може да отстоява каузи“, добави Лечева. „Сергей Станишев беше 13 години лидер на БСП и имаше своята възможност и период да работи, да действа и да се докаже като лидер. Всеки има своя потенциал и пик в живота си. Сега Елена Йончева има своя пик и има възможност да е добър водач на тази листа“, поясни Весела Лечева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!