Весела Лечева: Ще спечелим следващите избори. Гражданите искат промяна и ние се вслушваме

Весела Лечева: Ще спечелим следващите избори. Гражданите искат промяна и ние се вслушваме


С политиката на Борисов почти 70% от хората живеят под или на прага на бедността

„Уверени сме, че ще спечелим следващите избори. Гражданите искат промяна и ние се вслушваме“. Това заяви пред БТВ членът на ИБ на БСП Весела Лечева. Според нея има недоволство от страна на хората към политически елит. „Затова приемаме и нов Устав за обновяване на партията, който ще даде възможност за нови възможности, сила и е знак към гражданите, че промяната започва от нас“, допълни тя. По нейните думи с новия Устав се прекратява практиката да бъдат издигани в управлението едни и същи хора. „Водим широка дискусия с членовете ни по отношение на промените – прекият избор на председател и мандатността. Огромното мнозинство приема промените“, подчерта е Лечева. Тя е категорична, че да си депутат не е професия. „Има и друг начин да защитаваш позиции в лявото и политиките на БСП“, посочи тя.

С политиката на Борисов почти 70% от хората живеят под или на прага на бедността

„Трябва да се промени тази политическа власт, която доведе до безперспективност младите хора. Политиката на Борисов доведе до това, че почти 70% от хората живеят под или на прага на бедността“, коментира Лечева. Тя е на мнение, че в рамките на служебното правителство няма да се случат чудеса. Според нея трябва да се акцентира върху икономиката – модел, който да се опира върху малките и средни предприятия. „Да се фокусира върху младите, които завършват, искат да останат тук и да имат перспектива за развитие“, каза още тя.
По повод предлаганите данъчни промени, Лечева обясни, че най-застрашените групи в България са младите хора и пенсионерите. „Предлагаме ДОО да се запази 10% за средната класа и да бъде 20% за всички, които получават над 10 000 лв доходи. Трябва да има по-справедливо общество. Предлагаме и данъчни облекчения за всички семейства с деца“, каза още тя. Лечева е категорична, че е необходима подкрепа и за хората, които създават работни места.

По повод изказването на Борисов по време на национална среща на ГЕРБ Лечева коментира, че е учудващо водещ политик да използва такъв арсенал от думи. „Това подхожда на хора в кръчмата след 12 часа. ГЕРБ претендират да бъдат модерна партия. Политиците трябва да говорят с по-културен изказ. Обидно е“, допълни тя. Според нея връщането към миналото не е част от ежедневието и проблемите на хората. „ГЕРБ се чувстват застрашени и предприемат крайни мерки, защото изпускат властта. Това е неговият начин да стегне електората си, като обижда. Част от промените в БСП са и да се учим от грешките си“, подчерта Весела Лечева.
Източник:bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!