ВИДЕО: Кремъл отказа да коментира скандален автопоход по улиците на Москва

ВИДЕО: Кремъл отказа да коментира скандален автопоход по улиците на Москва

В Кремъл не виждат повод за коментар на шествието на випускниците от Федералната служба за сигурност (ФСБ) с мерцедеси Gelandewagen в Москва, каза говорителят на президента Дмитрий Песков, цитиран от „Взгляд“ в понеделник (4 юли).

Преди дни възпитаници на академията на ФСБ предизвикаха скандал, като си устроиха зрелищно шествие по улиците на Москва с над 30 джипа Mercedes Gelandewagen. Историята се разчу, след като в интернет се появи видео от кортежа.

„Не смятаме, че в конкретния случай има повод за коментари от страна на Кремъл. Този въпрос има административен аспект – тук органите за безопасност на движението трябва да кажат дали има извършено нарушение, а също и морално-етичен аспект, който трябва да бъде отнесен към ръководството на вуза и то да каже дали има някакви несъответствия. Но и в двата случая въпросът не засяга Кремъл“, заяви Песков, цитиран от ТАСС.

Говорителят на Путин добави, че „не е имал възможност да се запознае с отношението на президента по този въпрос“.

По-рано стана ясно, че полицията е започнала проверка за кортежа Gelandewagen в Москва.

Бивш началник на учебното заведение призова участниците в автомобилното дефиле да бъдат съдени за измяна към родината, тъй като са нарушили принципа за конспиративност като са публикували свои снимки в интернет и пълния списък на участниците.

Междувременно блогъри сравниха випускниците на Академията на ФСБ с „богаташките синчета“, които си устройват подобни гонки из Москва, предвождани от сина на президента на „Лукойл“ Руслан Шамсуаров. Също като тях бъдещите служители на службата за сигурност нарушавали правилата за движение по пътищата, подавали се от прозорците, махали с ръце и по този начин създавали критични ситуации на пътя, пише „Взгляд“.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!