ВИДЕО: Путин предложи Наришкин за шеф на външното разузнаване

ВИДЕО: Путин предложи Наришкин за шеф на външното разузнаване

Руският президент Владимир Путин в четвъртък (22 септември) предложи на бившия председател на Държавната дума Сергей Наришкин да оглави службата за Външно разузнаване, предаде „Взгляд“. Предишният шеф на службата ще бъде предложен за председател на Съвета на директорите на РЖД.

„Путин изрази надежда, че избирателите ,гласували на неотдавнашните парламентарни избори за Наришкин, ще се отнесат с разбиране към факта, че ще му се наложи да се откаже от своя мандат (на народен представител“, каза говорителят на президента Дмитрий Песков.

На срещата с Наришкин Путин заяви, че не бива да се допуска разрастването на заплахите и е необходимо сътрудничество с партньорите в борбата с тероризма. „Прекрасно си давате сметка, както всички ние, в каква ситуация се намираме в момента, колко важни са успехите на тази служба за стабилното и надеждно развитие на нашата страна. Колко е важна тя, за да се парират навреме заплахите, възникващи по отношение на Русия; да не се допуска те да се разрастват, а точно обратното – да се действа така, че те да не възникват. Тези заплахи да се неутрализират в ранен стадий“, каза Путин.

Сергей Наришкин е роден на 27 октомври 1954 г. в Ленинград. През 1978 г. завършва Ленинградския институт по механика със специалност „инженер-радиомеханик“. Има диплома и от Петербургския международен институт по мениджмънт със специалност „икономист“.

От 12 май 2008 г. До 20 декември 2011 г. е ръководител на президентската администрация. През декември 2011 г. е избран за депутат в Държавната дума от „Единна Русия“, като в същия парламент е назначен и за председател.

Владее английски и френски, женен, с две деца.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!