Вижте на кого да „благодарите“ за поскъпването на билета за градски транспорт

Вижте на кого да "благодарите" за поскъпването на билета за градски транспорт

Публикуваме коментар от страницата „Спаси София“ от социалната мрежа Фейсбук.*

Току-що мина гласуването в Столичния общински съвет, с което цената на билетчето се увеличи с 60% достигайки 1,60 лв. От присъстващите 58 общински съветници, 34 гласуваха ЗА, 18 бяха ПРОТИВ, 6 се въздържаха, а 3 отсъстваха от залата.

Освен 29-те гласа ЗА от съветниците на ГЕРБ, решението мина с гласната подкрепа на част от съветниците от Реформаторския блок: Прошко Прошков, Антон Койчев, Миглена Горанова, Радослав Абрашев и Борислав Бориславов.

За пореден път очевидно връх взеха задкулисни политически договорки и липса на отговорност към жителите на града. Приетите днес доклади обричат градския транспорт на София, а не го подобряват. Но в крайна сметка всеки ще си носи последствията от днешните действия.

На нас ни остава само да се надяваме, че продължаващото съсипване на градския транспорт няма да е необратимо, за да може когато(ако) започнат да го управляват компетентни хора с визия подобрението да е възможно.

От сегашните управляващи и подкрепилата ги опозиция очакваме ако очакваните от тях положително развитие на градския транспорт не се сбъдне да си подават своята ‪#‎ОСТАВКА‬

!
Източник: hashtag-bg.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!