ВОЕННИТЕ ИЗДИГАТ НИКОЛАЙ ЦОНЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ

ВОЕННИТЕ ИЗДИГАТ НИКОЛАЙ ЦОНЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ

ВОЕННИТЕ ИЗДИГАТ НИКОЛАЙ ЦОНЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ

Николай Цонев от ПП „Нова Алтернатива” ще се кандидатира за президент !
Бил най-добрият министър, увеличил им заплатите и им дал апартаменти Кандидатурата на бившият военен министър Николай Цонев ще бъде издигната за президентски избори от Военно-патриотичните клубове и сили в България, узна „Уикенд“ от офицери от запаса.

Предложението към Цонев било отправено от военните на неговият 60-и юбилей, празнуван преди дни.
Те настоявали бившият министър на отбраната да стане общ кандидат на военно-патриотичните сили, както и на клубовете на ветераните от войната, като кандидатура да бъде издигната съвместно с политическата му партия „Нова Алтернатива“. Николай Цонев все още не е дал отговор, но мнозина подозира, че той ще отговори утвърдително само при положение , че успее да навие свой близък приятел – обществена фигура с безспорен авторитет, да му бъде вице.

Макар и да бе само година военен министър в периода 2008-2009г.

Николай Цонев спечели симпатиите на военните, след като успя да им издейства огромно увеличаване на заплатите от над 15% както и да настани стотици военни във ведомствени апартаменти.
Цонев се справи и с чантаджиите в армията и съумя да изхвърли паразити като Стуци Ламборджинито, спомнят си от военно-патриотичните клубове.

Докато бе начело на Военното министерство, роденият в Перник политик стартира преговори за постигане на политическо споразумение между България и САЩ за доставка на употребявани изтребители Ф-16.

Ако сделката бе реализирана , България щеше да купи 8 изтребителя и два учебно –бойни самолети на обща цена от 350 милиона долара. Преговорите обаче си останаха само на ниво Пентагона – Военно министерство, тъй като не остана време да бъде внесено в правителството за разглеждане заради изборите, проведени през лятото на 2009г.
Впоследствие имиджът на Николай Цонев пострада след ареста му през есента на 2009г., но накрая той триумфира, като спечели всички дела и даже осъди България в Европейският съд в Страсбург.

Снимка :actualno.top

Снимка :actualno.top

Източник:actualno.top

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!