Външният министър на Франция не одобрява санкции срещу Русия или Иран

Външният министър на Франция не одобрява санкции срещу Русия или Иран
Френският външен министър Жан-Марк Еро не гледа много благосклонно на санкции срещу Русия или Иран – поддръжници на сирийския режим, обвинен за кървавите бомбардировки в град Алепо, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

„Не е приоритет да навлезем в цикъл на санкции заради самите санкции“, заяви министърът в отговор на журналистически въпрос за такава възможност след среща в Рим с колегите си от Италия и Германия, Паоло Джентилони и Франк-Валтер Щайнмайер.

Еро определи положението в Сирия катонетърпимо и изключително драматично. Той изтъкна, че в Сирия няма военно решение и възобновяването на преговорите е единственият изход от бушуващата от пет години война.

„Абсолютно наложително е да се постигне прекратяване на бойните действия, бомбардировките да спрат. Няма да се уморим да повтаряме и убеждаваме в това Русия”, каза той.

„Говорено беше за възможността Русия да повлияе положително на съюзниците си и трябва да се има предвид, че това не стана”, каза италианският външен министър, според когото сирийският президент иска да разруши част от град Алепо, за да го завземе. „Това е недопустимо”, заяви Джентилони.

„Става въпрос за моралния ни авторитет, трябва да се сложи край на това изтребление, не само в Алепо, а и в цяла Сирия”, подчерта Щайнмайер.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!