Вяра Емилова: Кредитът на доверие към Цветанов е напълно изчерпан. Да подаде оставка

Вяра Емилова: Кредитът на доверие към Цветанов е напълно изчерпан. Да подаде оставка
В ГЕРБ успехите на един човек се измерват в апартаменти

„Политическият, моралният кредит на доверие към Цветан Цветанов е напълно  изчерпан след аферата „Апартамент Гейт“, която се разиграва в момента“. Това заяви пред БСТВ Вяра Емилова, член на ИБ на НС на БСП.

По думите й сме видели един доста луксозен асансьор, който води до един доста луксозен апартамент, който е спечелен с доста луксозен рекет. „Цялото това е доста луксозна политическа наглост, която в момента седи пред лицето на целия български народ, който в момента няма елементарните средства да преживява“, подчерта тя.

По думите й Цветанов трябва да подаде оставка от всички постове, които заема, но и като ръководител на Националния предизборен щаб  на ГЕРБ. „Той е достатъчно компрометиран вече, за да повярва обществото, че когато той е замесен в изборния процес, ще бъдат проведени честни избори“, категорична бе тя.

Вяра Емилова каза, че предстои заседание на ИБ на БСП, на което ще бъдат разгледани лобистките закони, които са прокарали ГЕРБ през годините си в управлението, които са ощетили България. Като примери тя посочи – концесията на „Летище София“ и поправката „Артекс“. „Искаме да направим този преглед, за да разберем- с колко точно ГЕРБ са ощетили държавата ни и българските граждани“, обясни тя.

Емилова каза, че е интересно как на този фон Цветанов мобилизира структурите на ГЕРБ в цялата страна да излизат с писма в негова защита. Тя обясни, че до нея е достигнало писмо, разпространявано във Фейсбук, на кмета на Белослав, област Варна, Деян Иванов. В него се казва: „Притежанието на един апартамент не те прави престъпник, а обратното. Това е символ на успехите на един човек“. „В ГЕРБ успехите на един човек се измерват в апартаменти, което е гротескно и обидно за страната ни“, заяви тя.

Вяра Емилова  подчерта, че корупцията за съжаление не е само на централно ниво – общините са се превърнали в феодални владения на ГЕРБ. Тя обясни, че е от Силистра и само за 6 месеца там са се разиграли няколко скандала: с пенсиите, отпускани уж на миньори; областта е с най-много отпуснати ТЕЛК решения; арестуван е директорът на Държавно горско стопанство, за това, че е приемал такса „спокойствие“; в с. Айдемир е разкрита нарколаборатория. „Трябва да застанем с лице към корупцията и да имаме смелостта да посочим всички тези проблеми, защото след европейските избори трябва да се борим за доверието на българите и на местните избори“, заяви тя.

Емилова каза, че има силна вътрешна борба в ГЕРБ за надмощие между двамата първи и тази борба ще даде отражение на предстоящите избори, както и в подреждането на листата им. „Нито едно от тиражираните имена за водач не ГЕРБ не е на висотата на Елена Йончева. Тя е символ на борбата с корупцията в България. Изборът, който направи БСП с Елена Йончева, е правилен, особено в ситуацията, когато трябва да се борим с корупцията на всички нива“, заключи Вяра Емилова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!