Ген. Румен Радев в Болярово: На всички българи трябва да се гарантират еднакви права, независимо къде живеят

Ген. Радев в Болярово: На всички българи трябва да се гарантират еднакви права, независимо къде живеят
Ген. Румен Радев: Като са такива демократи управляващите, кой попитаха дали искаме да ставаме бежански лагер?

„На България й трябва стратегия за хармонично развитие на регионите, така че всички българи, независимо къде живеят, да имат еднакви права“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща с граждани в Болярово, област Ямбол.

Той обясни, че малките общини имат нужда от грижа от държавата, за да се справят с трудностите си, а особена грижа изискват тези, които се намират в пограничните райони. Кандидат-президентът поясни, че стратегията за децентрализация от централната към местната власт изобщо не е сработила на практика. „От местната власт само се иска, а на тези хора трябва да се делегират по-големи правомощия, за да работят за развитието на регионите си, тъй като те ги познават най-добре“, обясни ген. Радев.

Генералът обясни, че управляващите говорят, че ако изгубят изборите, ще изгубела и демокрацията, но по думите му, тя е главно вслушване в гласа на народа.  „Ще ги попитам, дали са се вслушали в българския народ, дали иска да се превърнем в бежански лагер на Европа. Демократично ли е без да ни питат да издават постановление на МС за настаняване на мигранти в българските общини? Демократично ли е и да се оглеждат територии за изграждане на нови бежански центрове, без съгласието ни?“, попита кандидатът за президент.

Ген. Радев подчерта, че е крайно време България да има ясна позиция за бежанската криза, а не да чака единното и солидарно решение на Европа.  Той обясни, че трябва да се повдиганат няколко основни въпроса: Защо оградата по границата ни с Турция се строи 4 пъти по-скъпо? Защо не внасяме искане за преразглежадне на Дъблинското споразумение? Защо не работим за спораузмения със страните, от които идват мигрантите за връщането им?

Той подчерта, че трябва да се вземат и строги мерки за справяне с каналджисйтвото, защото то генерира такива нива, които водят до корупция и престъпност. „Нашите уптравляващи трябва да вземат рештелни и конкретни действия, за да запазим своите култура, традиции, бит и религия“, категоричен бе той.

В Ямболска област генралът посети и Елхово. Там председателят на Инициативния комитет за Ямбол и народен представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов заяви: „Това е нашият генерал, нашият преизидент, човек с безупречна професионална кариера. В кампанията се убедихме и в неговите силни граждански качества – толерантност, комптетентронст, човечност, сдържаност, характерни за силен лидер и държавник“.

По-рано през деня Радев посети и Тополовград, в родния си хасковски край. Земляците му споделиха тежкото положение на региона си и му представиха ретроспекция на промяната му от един край, изпълнен с живот, към обезлюдяването и западането му. Те го изпратиха с посланието да продължава, както до момента да се бори за страната ни и да осъществи нужната промяна за доброто на България. Хасковлии заявиха убедеността си, че на предстоящите избори ще подкрепят кандидат-президентската двойка Радев и Йотова с номер 13.
Източник: news-bulgaria.info

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!