Ген. Радев : С лидер като Корнелия Нинова, БСП ще има мъдростта и отговорността да продължава да работи за доброто на българския народ

Ген. Радев: С лидер като Корнелия Нинова, БСП ще има мъдростта и отговорността да продължава да работи за доброто на българския народ
Ген. Радев: Победата е успех за целия български народ

„Искам да благодаря на човека, който успя да погледне в бъдещето да вземе смело решение, с много воля и много сила да отстоява нашите кандидатури и до последния момент да носи 100% лична отговорност – Корнелия Нинова”. Това заяви ген. Румен Радев, новоизбрания за президент на Република България, по време на Национален съвет на БСП. Според него с лидер като нея, който има визията и силата да отстоява решенията, БСП ще има мъдростта и отговорността да продължава да работи за доброто на българския народ.

Победата е успех за целия български народ

„Победата е успех за целия български народ. Според социолозите ние тръгнахме с минус 20% и победихме с 23%. Според тях това е феномен за кратката история на президентските избори в България”, каза още ген. Радев. Той подчерта, че много неща се крият зад този успех, но най-вече фактът, че е водена модерна и толерантна кампания. „Ние заложихме на бъдещето, диалога и обединението”, допълни той. Ген. Радев обясни, че е била много интензивна и натоварена кампания, като се стига до шест срещи на ден в шест общини. „Не съжалявам за нито една секунда от срещите си с хората. Късметлия съм, че редом до мен бе един доказан силен и интелигентен боец, какъвто е Илияна Йотова”, посочи той.

Новоизбраният президент припомни как преди три месеца се е изправил пред Националния съвет на БСП и е поискал доверие. „Днес съм тук, за да ви благодаря. Тези три месеца ми се сториха като пет години – толкова интензивни, наситени и толкова ползотворни. След тези месеци на невероятно натоварена работа, днес можем да се поздравим с победа”, коментира ген. Радев.

„Когато за първи път застанах пред вас, използвах малко военна терминология и казах, че на успех можем да разчитаме не само със сплотяване и организиране на силен център, какъвто е съставът на всички членове и симпатизанти на БСП. Но ние в тази кампания трябва да изградим и да нарастваме силни флангове – да се обърнем към всички онези българи, които искат промяна. Сега можем да кажем, че успяхме”, категоричен е той. Ген. Радев е на мнение, че вече може да се говори за целия български народ, който единен е подкрепил идеите.

„Искам да благодаря на всички, които бяха заедно с мен. На човекът, който намери сили в тежък момент да се изправи и да оглави Инициативния комитет, проф. Стефан Данаилов. Благодаря на хората в залата, защото вие бяхте тези, които стояхте близо до хората и спечелихте сърцата им”, заключи ген. Румен Радев.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!