Георги Гергов с убийствена нападка срещу Корнелия Нинова

gergov


Председателят на областния съвет на БСП Георги Гергов с остро изказване срещу председателя на партията Корнелия Нинова.
PlovdivNews публикува позицията на Гергов без редакторска намеса:
За падението на един председател
След интервюто, което Корнелия Нинова даде пред Българско национално радио в предаването„Неделя 150” не зная как ще погледне в очите членовете на Националниясъветна БСП, които присъстваха на заседанието, проведено на 14-ти октомври.
Бях в залата от началото до края на заседанието и недоумявам кое и какво може да накара Корнелия да стигне дотам, че да раздели БСП. Не мога да си обясня защо така тенденциозно и схематично раздели в две групи членовете на Националния Съвет на („Тя – ние” и „ другите). С малки изключения основната част от изказалитенесъгласие с Корнелия Нинова бяха членове на Националния съвет, които работеха за нейното избиране и утвърждаването и като председател на БСП.

В тази група тя поставя личности , изразители на богато многообразие от мнения по широк кръг от въпроси, с различни по дълбочина анализи и аргументи.
В интервюто си тя очертава три основни теми, по които, според нея, се разполагат противоречията в БСП:
– отношението с управляващите и идеите за политическо сближаване с ГЕРБ;
– въпросите за предстоящия конгрес;
– въпросите за корупцията.

По първата, така наречена разделителна линия, мисля, че не може да се намери нито един човек, присъствал в залата, който да потвърди, че някой е лансирал, в явна или неявна форма или по какъвто и да е начин „мнения по темата за сътрудничество с ГЕРБ”. Никакъв спор за колаборация с ГЕРБ не е имало. Казаното не отговаря на истината, за да не употребя израза „откровена лъжа”.
По втория въпрос – за Конгреса. За мен е непонятно как може да се сведе дискусията по въпроса за дневния ред на Конгреса само до това, което твърди Нинова. Чета и препрочитам казаното от нея. Предложението на другата група било: „Дайте да не правим конгрес за политиките, а да направим Конгрес за промяна в Устава и да върнем старите норми, да има вечни депутати и председателят да се избира на Конгрес. Това беше спорът.”

Те, видиш ли искали да правят конгрес за политики, а някакви други не искали. Отново чета и не вярвам на очите си, започвам да се съмнявам дали съм бил там.
Съмненията ми силно нарастват като чета и за разделението по въпроса за корупцията. Въпрос, по който тя изкуствено, спекулативно и нечестно формира и говори отново за две линии.
Смятам че Корнелия дължи извинение за начина, по който информира социалистите и българското общество, чрез БНР, за работата на Националния съвет на БСП.
Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е падение на партията . А Корнелия не е партията. Приятел на истината
Георги Гергов

Източник: plovdivnews.bg

Ние от информационна агенция Булпресс публикуваме всички гледни точки !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!