Георги Гьоков: Управляващите не чуват пенсионерите

Георги Гьоков: Управляващите не чуват пенсионерите

„Управляващите не чуват пенсионерите.  Те трябва да разберат, че повече така не може да се отнасят с 2 200 000  български пенсионери  и трябва да започнат да решават техните проблеми“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Гьоков пред журналисти  в парламента.   Той добави, че исканията на протестиращите пенсионери са справедливи, защото те искат, най-вече, достоен живот. „Достоен живот се осигурява с достойни доходи, но управляващите не го разбират“, коментира народният представител. Георги Гьоков каза още, че  трябва да се стартират разговори, а не да се неглижират проблемите на пенсионерите.

Антон Кутев: БСП ще подкрепи  увеличаването на максималния осигурителен доход, защото така ще бъдат увеличени и ниските пенсии

„Ще се постараем парламентът да предприеме действия за удовлетворяване на исканията на българските пенсионери, доколкото е възможно. Едно от предложенията, които със сигурност ПГ на „БСП за България“ ще подкрепи, е увеличаването на максималния осигурителен доход, защото така ще бъдат увеличени и ниските пенсии“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев. Той добави, че преизчисляването на всички пенсии също ще бъде част от предложенията на левицата. „Като председател на Комисията по жалбите и връзките с гражданското общество, поканих представители на протестиращите да присъстват на заседанието на комисията днес“, обяви Кутев.

Филип Попов: Голяма част от исканията на българските пенсионери ще бъдат подкрепени от ПГ на „БСП за България“

„Голяма част от исканията на българските пенсионери ще бъдат подкрепени от ПГ на „БСП за България“. Обяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов. Той добави, че след съгласуване, БСП ще внесе отново Закона за възрастните хора, който бе отхвърлен от управляващите, със съответните корекции. Попов каза още, че исканията на пенсионерите ще намерят място и в предложенията на БСП  в бюджетната процедура.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!