Георги Свиленски: „Ало, Банов“ е модел на управление

Георги Свиленски: "Ало, Банов" е модел на управление
Хората не са изпратени в държавните институции, за да защитават интереса на фирмите

„Няма как да съберем всички сигнали за корупция по всички министерства, за да отстреляме целия кабинет – това го направихме с искането за вот на недоверие. Целта не е да отстреляме един или друг министър – целта е да покажем – каква е структурата на управление“, това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в студиото на БНТ.

По повод твърденията, че вече има дело по сигнала на БСП, Свиленски коментира: „Стана ясно, че се говори за два различни етапа на строителство – етап 2 и етап 3. По етап 3 наистина АДФИ е задължила министъра да заведе дело, но не защото той иска, а защото АДФИ са го задължили и са пратили същия доклад на прокуратурата. Тя работи по този доклад.Нашият сигнал обаче е за етап 2, където от Министерството на културата са спестили едни 700 хил. лева на фирмата-изпълнител“, обясни още Свиленски.

„Това е проблемът – тези хора на се изпратени в държавните институции, за да защитават интереса на фирмите, а за да защитават интереса на българските граждани. Това няма как да остане незабелязано – 700 хил. лева са едно голямо перо за бюджета. Проблемът обаче е, че това е модел на управление“, коментира народният представител.

„Елена Йончева си изпълнява както професионалните задължения, така и обществените, като народен представител. Когато хората подават сигнал до различни органи и няма реакция, те пристъпват към предаване на данните на народните представители“, каза той. „На конгреса на БСП ние защитихме всички български журналисти и правото им да вършат работата си свободно, без след това да им бъде оказван натиск“, заключи Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!