Георги Свиленски: БДЖ продължава да сключва договори без да обявява обществени поръчки

Георги Свиленски: БДЖ продължава да сключва договори без да обявява обществени поръчки
Няма да позволим БДЖ да бъдат унищожени и ограбени

„Преди повече от три месеца БСП обяви, че ръководството на БДЖ не спазва Закона за обществените поръчки, купува електрическа енергия без да обявява обществени поръчки и нанася щети на дружеството с милиони левове”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски пред журналисти в парламента. Той добави, че БСП е  сезирала Главния прокурор за тези нарушения. „Въпреки намесата на правоохранителните органи, ръководството на БДЖ продължава да сключва договори, без да обявява обществени поръчки.

Явно е, че в дружеството законите не важат, защото ръководството сключва и застраховки на релсовия състав, и на имущество без обявяване на обществена поръчка”, обяви той.

Свиленски коментира, че всичко би било нормално, ако не се бе стигнало до блокиране на сметките на БДЖ, а една седмица ръководството на БДЖ и Министерство на транспорта мълчат.

Народният представител попита- блокирани ли са сметките на БДЖ, изтеглени ли са пари от тези блокирани сметки, запорирани ли са 1200 вагона на товарни превози, запорирани ли са 25 дизелови мотриси Сименс – най – новите влакове на БДЖ.

Свиленски попита още- ако всичко това се е случило, защо се крие от българското общество и защо служителите на БДЖ не знаят, че следващите им заплати вероятно са под въпрос. „Призоваваме премиера, в рамките на днешния ден, да излезе и да каже, какъв е планът за спасяване на дружеството.

Няма да позволим БДЖ да бъде унищожено и ограбено по този начин”, категоричен бе Георги Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!