Георги Свиленски: Борисов започна похода си към властта от София, залезът също ще е оттам

Георги Свиленски: Борисов започна похода си към властта от София, залезът също ще е оттам
„Борисов започна похода си към властта от София, залезът също ще е оттам”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП  за България” Георги Свиленски в  ефира на БТВ.

Той обясни, че задачата на БСП и лидера й е да свали ГЕРБ от власт в София, като това ще е знак на свалянето на ГЕРБ в цялата страна. „Всеки, който би спомогнал за свалянето на ГЕРБ от власт, би получил подкрепата на ръководството”, допълни социалистът.

Помолен да коментира  кандидатурата на  Мая Манолова за кмет на София, той заяви, че тя сама трябва да реши дали ще се кандидатира. Свиленски обясни, че в началото на септември Софийската градска организация ще проведе заседание, на което ще утвърди кандидата за кмет на София.

„БСП търси кандидат, който ще решава проблемите на столичани, който  ще извършва качествени ремонти на столицата, неговата администрация ще прави прозрачни обществени поръчки, и който няма да се оправдава с някой, стоящ над него. Такъв кмет трябва на София и Мая Манолова отговаря на профила”, подчерта Георги Свиленски. Той поясни, че към този момент Мая Манолова е с най-много номинации  за кмет на София. „Трудно е БСП да спечели сама в София местни избори, търсим широко разтваряне на ветрилото, включително към центъра”, поясни Свиленски.

По думите му на европейските избори левицата е постигнала такъв резултат, който й дава основа да погледне и към кметски места в големи областни центрове – в 4 областни града БСП е спечелила европейските избори, в 12 областни града разликата с ГЕРБ е 1000 гласа, а в над 100 общини левицата е първа политическа сила или с малка разлика от първия. На въпрос за взетото решение на Националното съвещание на БСП за местни коалиции с всички партии, освен ГЕРБ, Свиленски коментира : „Местните избори са специфични.

По места структурите на всички партии работят с различен синхрон. На всички обаче опонентът е ГЕРБ, защото тя доведе държавата до това състояние”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!