Георги Свиленски: Вотът срещу корупцията, ще бъде спасен с действия, наподобяващи корупция

Георги Свиленски: Вотът срещу корупцията, ще бъде спасен с действия, наподобяващи корупция
„Не е важно какво е спечелила БСП от дебата по вота на недоверие, а е важно какъв знак се дава към обществото за волята на правителството и управляващите да се борят с корупцията.”

Това каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

По думите му примерите за нивата на корупцията и това, че тя е станала модел на управление са били дадени по време на дебатите.

„И „Суджукгейт”, и „Хасковогейт” са модел на феодално управление, в което хората са подчинени на една власт и са длъжни да изпълняват всичко. Изводите от дебата са ясни – за пореден път беше смазан парламентаризмът.

Министър-председателят, който по Конституция трябва да присъства в Народното събрание по време на дебат на вот на недоверие и парламентарен контрол, отсъства и гледа дискусията от Министерския съвет”, възмути се Свиленски.

Той добави, че обществото е станало свидетел на отказа на управляващите да влязат в дебат по темите, които се поставят от опозицията. По повод колебанието на Вален Сидеров- дали да подкрепи вота, Свиленски заяви:

„Жалко е, че вотът на недоверие срещу корупцията ще бъде спасен с действия, наподобяващи корупционни практики, защото се получава така, че ако ми дадете пари за нещо, аз ще подкрепя вота.

Това е сигнал и към другите граждани. Видно е, че управляващите не са си взели поука от дебатите на вота, защото стана ясно, че човекът, който разкри корупция в ДАИ, предстои до дни да бъде отстранен от работа, а тези, които бяха арестувани заради раздаване на шофьорски книжки, продължават да преподават.

Това е знакът на управляващите- как се борят с корупцията”, каза Свиленски. „Не може да имаш зам.-министри и хора в администрацията с повдигнати обвинения за измама и корупция и да ги покровителстваш”, заключи народният представител.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!