Георги Свиленски: Дали управляващите се справят с корупцията- го виждат българските граждани

Георги Свиленски: Дали управляващите се справят с корупцията- го виждат българските граждани
Оставките в ГЕРБ купуват още малко политически живот за Бойко Борисов

„Дали управляващите се справят с корупцията- го виждат българските граждани. Вече 3 – 4 седмици държавата се тресе от имотни корупционни скандали. Оставките  валят. За днес са само три. Не разбират ли, че трябва да си отиват и държавата трябва да се поеме от управление, което не е корумпирано и не иска властта за собствена изгода?“

Това заяви пред БТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. По думите му всички искат  една по-честна и некорумпирана държава. „Всеки български гражданин страда от корупцията- от пенсионерите до младите, които напускат държавата. Тази корупция е прорасла навсякъде- и в местната, и в държавната власт, даже и в органите, които трябва да се борят с нея“, добави Свиленски. „Днес Делян Добрев подава оставка като народен представител. Ние му я искахме още преди две години. Той тогава я подава два пъти и се връща. Сега ли разбра, че трябва да я даде? Защо ангажират обществото с проблемите си. Тези оставки са глътка въздух за Бойко Борисов. Те му купуват още малко политически живот“, категоричен беше Свиленски. Той добави, че превратът си го правят те.

„Сбъркан е моделът, по който се управлява държавата, защото се е просмукал във всяка една от властите за десет години. Ние искаме смяна на този модел“, отсече Свиленски. Той попита- колко закона са приети в Народното събрание от момента на излизането на левицата от парламента? „Ще следим законите, които ще се внасят в НС. Дали няма да са такива, с които Борисов да си купува политическо време до евроизборите?“, попита още народният представител.

Георги Свиленски припомни, че БСП иска нов Антикорупционен закон, президентът да назначава председателя на структурата, а самият антикорупционен орган да има разследващи функции. „Искаме промяна в закона за съдебната система, в която в момента има актове на главния прокурор, които не подлежат на съдебен контрол. Искаме ясни критерии, по които ще се избират европрокурорите и това да е записано в закон“, заключи Георги Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!