Георги Свиленски: Защо излъгахте народните представители, след като МС отпуска 180 млн. лв. за ТОЛ система, преди да е приет законът?

Георги Свиленски: Защо излъгахте народните представители, след като МС отпуска 180 млн. лв. за ТОЛ система, преди да е приет законът?
„Министър Нанков заяви, че с приемането на промените в Закона за пътищата се дава или не старт на изграждането на ТОЛ система.

В същото време, без въобще да е разглеждан и гласуван в пленарна зала проектозаконът, правителството, на днешно заседание, е одобрило 180 млн. лв. допълнителен разход на МРРБ за изграждане на ТОЛ системата“.

Това заяви в пленарна зала зам.-председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски.

„Защо излъгахте народните представители, че с този закон се дава старт на ТОЛ системата, при положение, че Вие и подопечното Ви министерство работите от години по този проблем?“, попита той министър Нанков.

Свиленски попита и защо след като по задание заплащането на ТОЛ системата трябва да бъде за сметка на изпълнителя, правителството гласува допълнителни средства и за какво ще бъдат изразходвани те.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!