Георги Свиленски за 1 май: Българинът вече надмогва страха, в който живее

Георги Свиленски за 1 май: Българинът вече надмогва страха, в който живее
Хората дойдоха вчера на митинг-шествието, за да защитят правата си

„Ако не си от ГЕРБ – си мачкан, уволняван, гонен от работа. Българинът, обаче, вече надмогва страха, в който живее. Вчера на митинга за 1 май видяхме много работещи хора, бедни хора, които вече не издържат на това управление”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски пред БНТ.

По думите му хората, под заплахата да бъдат уволнени, са избрали да бъдат неработещи бедни, отколкото работещи бедни. „Тези хора вчера излязоха на площада. Важното е да бъдат чути”, каза той.

„Хората, дошли вчера на митинг-шествието, бяха там, за да защитят правата си- да живеят,  да работят, да останата в България”, каза също Георги Свиленски. По думите му най-лошото, което се е случило вчера, е че трима министри от управляващите нарекоха тези хора дефилиращи по улиците на София, което показва отношението на управляващите към народа, който ги е избрал. По думите на Свиленски такова бе отношението на управляващите и към майките с деца. „Всеки ден има протести”, посочи зам.-председателят на ПГ и обясни, че това правителство вече не трябва да управлява. „Ние искаме избори и не искаме повече Борисов да управлява. Той за трети път показва, че не може. Не може един и същи човек три пъти да греши и отново да бъде министър-председател”, категоричен бе Георги Свиленски.

Стоян Мирчев: Искаме предсрочни избори. И Родителите обявиха война на държавата

Министрите на управляващите работят на по бира с агнешко, докато 1 600 000 българи живеят под прага на бедността

„Искаме предсрочни избори. Скандалите в държавата са ежедневни. Всяка седмица под прозорците на Министерския съвет има някакви протести. Вчера паралелно с митинга имаше и протест на родители, които обявиха война на държавата.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Стоян Мирчев пред Нова телевизия.

Той обясни, че според доклад на Държавния департамент на САЩ- корупцията в страната е стигнала до високите етажи на властта, а властта е ГЕРБ и патриотите. „По- висок етаж от този, на Бойко Борисов, в България не познавам”, обясни Мирчев. Той даде примери за корупция- като оградата с Турция, строителството на пътища, здравеопазването. „На всички областни градове кметовете са от ГЕРБ.

Не мога да разбера- защо само кметове, които не са на ГЕРБ биват разследвани и се хващат в корупционни схеми”, заяви Мирчев по повод задържаната кметица на Младост и посочи, че не може това да е единственият корумпиран човек в България. Той призова съответните органи да започнат да си вършат работата.

Стоян Мирчев каза също, че вчера тримата министри от управляващите, които дадоха пресконференция, са заявили, че работят. По думите му те дори не са запознати с факта, че на 1 май всички държавни служители и работещи почиват. „Както винаги, тяхната работа е на думи. Единствено Каракачанов каза как работят – на по бира с агнешко, докато милион и 600 000 българи живеят под прага на бедността”, каза също Мирчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!