Георги Свиленски: Скандалът с апартаментите трябва да бъде разнищен до край

Георги Свиленски: Скандалът с апартаментите трябва да бъде разнищен до край
Заминаването на Цветанов за САЩ напомня на посещението на Лютви Местан в Турското посолство

“ Скандалът с апартаментите трябва да бъде разнищен до край. Да стане ясно- кой, кога и какво е купувал, на какви цени е заменял. Трябва да стане ясно и ощетена ли е държавата.“ Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНР. Той добави, че нещата, които се случват в държавата вече не изненадват левицата, защото постоянно изникват нови скандали. „Изненадани от скандала с апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов  останаха обществото и участниците в процеса, защото и до днес не става ясно- от къде идва информацията“, каза още Свиленски. Той добави още, че скандалът е голям и то не заради това- кой, колко апартамента има, а заради въпроса- приемал ли е българският парламент закони в полза на една или друга фирма. „Говорим и за това-  дали комисията, която трябва да провери съответните случаи ще си свърши работата, защото тя неведнъж е проверявала подобни случаи и винаги излиза с констатацията, че няма проблеми. Антикорупционната комисия е назначена лично от Цветан Цветанов, а членовете й са негови номинации и тези, които назначават комисията, няма как да бъдат проверявани“, коментира още депутатът.

Георги Свиленски заяви още, че БСП няма никакво участие в този скандал с апартаментите. „Информацията със сигурност не идва от България. Затова заминаването на Цветанов за САЩ много ми напомня на посещението на Лютви Местан в Турското посолство, когато беше сменен“, коментира социалистът. Народният представител каза още, че никой досега не е отрекъл фактите по случая с апартаментите. „Министър Цачева подаде оставка, именно в съгласие с всичко, което се е случило, същото направи и зам.-министърът на спорта“, уточни Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!