Георги Свиленски: Цветанов вече ще е с протегнати ръце: едната- към патриотите, другата- към ДПС

Георги Свиленски: Цветанов вече ще е с протегнати ръце: едната- към патриотите, другата- към ДПС
Изборите чукат на вратата, ГЕРБ приключи житейския си политически път

„От днес управлението зависи от ДПС. В понеделник г-н Цветан Цветанов да кани и ДПС на срещи на коалиционния съвет. Без гласовете на ДПС няма мнозинство в парламента. Българските патриоти, и те абдикираха от управлението. И те са зависими от ДПС. На тях ДПС им казва вече какви закони да внасят.

От днес Цветан Цвенанов трябва да е с две протегнати ръце, една наляво- към патриотите и другата надясно- към ДПС.“ Това каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски. Той отбеляза, че изборите са съвсем близо: „ГЕРБ приключи житейския си политически път.

Това са данинте не от социолозите, а данни, получени на терен. За разлика от тях, ние се срещаме с хората. С изключение на София, Варна и Пловдив, навсякъде в страната положението е ужасно. Където е имало европейски проекти, парите са откраднати.“ Зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ отбеляза, че този модел на управление не може да продължава, защото вече 30 години България върви наникъде. „И БСП е участвала в този модел, и не бягаме от отговорност.

Нашият проект „Визия за България” е отворен към всички граждани. Затова обикаляме всички населени места, за да се срещнем с колкото се може повече хора и организации. Вчера представихме проекта и пред посланиците от ЕС”, коментира Георги Свиленски. По думите му в страната в момента няма управление, а всеки ден на този парламент е във вреда за България.

Георги Свиленски изтъкна, че БСП е вкарала България в ЕС и няма тя да е партията, която ще всее раздори в ЕС и която ще иска разделение в него. „Санкциите срещу Унгария, начинът, по който се прилагат, водят до разделение, а не до обединена Европа. Важно е как ще гласува българският министър председател по темата в Европа. Не може да имаш тук една позиция, а там като отидеш, да гласуваш по друг начин”, каза Георги Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!