ГЕРБ не дават пари за култура, било лява идея

ГЕРБ не дават пари за култура, било лява идея
Със смехотворни и абсурдни доводи от ГЕРБ – Габрово отказаха да отпуснат бюджет за проект, който да приближи местните младежи до културните събития в общината.

Както ДУМА писа, мнозинството в местния парламент отхвърли идеята на левицата за въвеждането на „Културен чек“.

Става въпрос за ваучер на стойност 50 лева за всички деца и младежи от областта, който да им позволи да посещават културни събития през годината.

Предложението е ляво и не може да бъде прието от дясна политическа формация, бе коментарът на депутатът от ГЕРБ Николай Сираков. Нямало как десните да насърчават развитието на културата по този начин, смята герберът.

Той дори обясни как от партията му все още не виждат нужда да се насърчава допълнително културното развитие на младежите.

А ако все пак от ГЕРБ идентифицират нужда от това, щели да стимулират друг вид взаимодействие между младежите и културните институции.

Мнението на Сираков е, че е обидно да кажеш на някой да отиде на театър, тъй като ще му платиш билета.

Интересно дали мнозинството в Общинския съвет в Пловдив е крайно ляво, след като там предложението бе прието, попитаха риторично от БСП в Габрово. Източник: duma.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!