Германски вестник: Докато Западът е в хаос, Русия налага свой ред в Близкия изток

В момента САЩ показват на света безпрецедентен пример как една страна може да се унищожи сама отвътре, пише германското издание "Дойче Виртшафтс Нахрихтен" (Deutsche Wirtschafts Nachrichten) в статия, цитирана от РТ. Според автора правителството и опозицията във Вашингтон се държат така, сякаш живеят в бананова република. Изглежда единственото, което вълнува американските политици и спецслужби, е как да шамаросат опонентите си. Борбата за власт в САЩ е резултат от смяната на едни олигарси с други: кланът Клинтън се измества от новите управляващи от редиците на републиканците, пише авторът. От своя страна руският президент Владимир Путин се възползва от момента, за да укрепи позициите си в Близкия изток, отбелязва той. Кремъл напълно контролира военната ситуация в Сирия, но властта в Русия залага не само на краткосрочен успех на бойното поле. Руснаците вече стартираха множество инициативи, за да си гарантират подкрепа на съюзниците в региона и да сключат изгодни сделки с тях. ОАЕ например имат рамков договор за закупуване на руски самолети, припомня изданието. Двете страни планират да разработват изтребители от ново поколение. През септември 2016 г. Египет и Русия подписаха споразумение за военна подготовка – руските офицери ще обучават египетските си колеги да пилотират бойни хеликоптери Ка-52К "Катран". Според медиите Кайро и Москва имат намерение да разширят сътрудничеството си в сферата на производството на въоръжение. През ноември 2016 г. пък Иран започна преговори с Русия за закупуване на оръжие за $10 млрд. Русия увеличава влиянието си не само в Иран, Египет и Сирия, но и в Израел – дългогодишен съюзник на САЩ, отбелязва авторът на статията. Кремъл умело маневрира между Иран и Израел. По същество Русия претендира за ролята на САЩ в региона, предполагат някои експерти. При това Сирия не е самоцел, а само средство, с което Москва планира да увеличи влиянието си в Близкия изток, пише изданието. Източник: Руски дневник
В момента САЩ показват на света безпрецедентен пример как една страна може да се унищожи сама отвътре, пише германското издание „Дойче Виртшафтс Нахрихтен“ (Deutsche Wirtschafts Nachrichten) в статия, цитирана от РТ.

Според автора правителството и опозицията във Вашингтон се държат така, сякаш живеят в бананова република. Изглежда единственото, което вълнува американските политици и спецслужби, е как да шамаросат опонентите си. Борбата за власт в САЩ е резултат от смяната на едни олигарси с други: кланът Клинтън се измества от новите управляващи от редиците на републиканците, пише авторът.

От своя страна руският президент Владимир Путин се възползва от момента, за да укрепи позициите си в Близкия изток, отбелязва той. Кремъл напълно контролира военната ситуация в Сирия, но властта в Русия залага не само на краткосрочен успех на бойното поле. Руснаците вече стартираха множество инициативи, за да си гарантират подкрепа на съюзниците в региона и да сключат изгодни сделки с тях.

ОАЕ например имат рамков договор за закупуване на руски самолети, припомня изданието. Двете страни планират да разработват изтребители от ново поколение. През септември 2016 г. Египет и Русия подписаха споразумение за военна подготовка – руските офицери ще обучават египетските си колеги да пилотират бойни хеликоптери Ка-52К „Катран“.

Според медиите Кайро и Москва имат намерение да разширят сътрудничеството си в сферата на производството на въоръжение. През ноември 2016 г. пък Иран започна преговори с Русия за закупуване на оръжие за $10 млрд.

Русия увеличава влиянието си не само в Иран, Египет и Сирия, но и в Израел – дългогодишен съюзник на САЩ, отбелязва авторът на статията. Кремъл умело маневрира между Иран и Израел.

По същество Русия претендира за ролята на САЩ в региона, предполагат някои експерти. При това Сирия не е самоцел, а само средство, с което Москва планира да увеличи влиянието си в Близкия изток, пише изданието.
Източник: Руски дневник

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!