Деница Златева: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли застана?

Деница Златева: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли застана?

„Оставката на здравния министър поражда два вида въпроси към премиера.

Първият е, ако е знаел за изнесените факти от разследването на една от националните телевизии, защо не е реагирал своевременно и защо проф. Николай Петров е бил назначен за министър?

И още – ако са верни твърденията, че професорът е станал жертва на лобита в здравеопазването, то приемайки оставката му, Борисов заема ли страната на тези лобита?”.

Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева на пресконференция в централата на партията.

По думите й е тъжно, че в сектор здравеопазване, който по време на управлението на ГЕРБ е в хронична и управленска криза; в който има недофинансиране и областни и общински болници са изправени пред фалит, е отново без министър.

„Дали тази поредна за сектора оставка не е израз на управленската немощ на ГЕРБ в здравеопазването”, попита Златева.

По думите й темата за фалшивите новини се превръща в основна мантра на ГЕРБ. Тя попита ГЕРБ:

„Фалшива ли е новината, че лично премиерът Бойко Борисов се е обадил на лидера на БСП Корнелия Нинова , за да ме покани да остана на поста в правителството?

Фалшива новина ли е фактът, че имахме личен разговор с него по този въпрос?

И след обсъждане на ИБ на БСП препотвърдихме решението си, взето на Национален съвет на партията, че няма да влизаме в никакви коалиции и да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция.

Фалшива новина ли е, че служебният премиер Огнян Герджиков се срещна по молба на Бойко Борисов с Корнелия Нинова по същия въпрос?

Фалшива новина ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да стане председател на НС, под претекст, че по този начин, ще се формира дневният ред на парламента?”

Деница Златева добави, че изброените въпроси категорично отхвърлят тезата, че БСП е партията, която произвежда фалшивите новини и добави:

„Не знам кой е основният участник в сезона на фалшивите новини, но не е БСП”.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

На живо – пресконференция на БСП

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 31 октомври 2017 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!