Деница Златева: Младите хора трябва да бъдат активни и да вземат бъдещето си в ръце

Деница Златева: Младите хора трябва да бъдат активни и да вземат бъдещето си в ръце

„Младите хора във всички държави се въздържат от активно участие в политиката. Трябва да ги накараме да бъдат активни и да вземат бъдещето в ръцете си“.

Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева по време на срещата с младите лидери от региона. Тя е на мнение, че днес сме изправени пред една разделена Европа на много скорости.

„И за нас, като социалисти и представители на малка държава, на малък регион в Европа, е много важно да не позволяваме това. Трябва да има равни възможности за младите хора – да учат в чужбина, да развиват кариерата си, да могат да работят, където поискат.

Ние, като социалисти, разработихме Младежката гаранция преди няколко години и това беше голяма борба в Европейския съвет и дори в нашето социалистическо семейство по онова време“, подчерта зам.-председателят на БСП.

Според нея трябва да се даде шанс на младите хора да  бъдат ключови участници на предстоящите Европейски избори. „Например, имаме квота в нашата листа – 30% за младежи от 17 места, т.е. с 5 или 6 места за лица под 35 години и се надявам, че един от тези 6 ще бъде избран.

Това също е инструмент да мотивираме младите хора да станат по-активни, когато говорим в какво общество или съюз искат да живеят“, каза още Златева. Тя допълни, че в платформата има ключови моменти, които се отнасят до младите гласоподаватели. „Единият е достойно заплащане за достоен труд. Това се отнася не само за преодоляване на разликите в заплащането на мъжете и жените, а също и за възможността първата работа на всеки млад човек да бъде достойна и да получава достойно заплащане.

Имаме младежка гаранция, имаме детска гаранция, защото е важно, когато човек е млад и реши да създаде семейство и да има дете, то да има гарантирано образование и достъп до здравни грижи“, подчерта тя. Според нея е важна и програмата Еразъм+, която е основен ключ за образователен и културен обмен. „Искаме да имаме повече средства в следващия европейски бюджет за тази програма“, подчерта тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!