Денят на победата в София

Денят на победата в София


Денят на победата в София Днес Денят на победата в София бе отбелязан от членове и симпатизанти на БСП както и множество граждани, които се бяха събрали за да поднесат цветя и венци на паметника на съветската армия в столицата!
Невероятна атмосфера цареше на събитието с поклон и едноминутно мълчание бе почетено събитието !

Пламенна реч държеше Калоян Паргов, но и получи укор заради толерантната европейска позиция и цитира Юнкер, а от насъбралото се множество го понтираха с викове „цитирайте Сталин“, но въпреки всичко речта му завърши с ръкопляскане ! Михайл Миков, Георги Божинов, Чавдар Георгиев и дори Румен Петков от АБВ, но присъствието им бе мимолетно !
С най-голяма народна любов могат да се похвалят Красимир Янков, Марио Трайков и Таско Ерменков като Калоян Паргов, Георги Димитров – внук на Борис Цветков, професор Ваня Добрева и Велискава Дърева !

Повече от час гореизброените се снимаха с хората и всеки искаше да се докосне до тях, да се снима да остави спомен!
Цветя бяха поднесени и от името на председателката на БСП Корнелия Нинова като тя бе на друго събитие в този час заедно с президента Радев! Множество посланици, военни и аташета също поднесоха цветя и венци !

От Руското посолство венец поднесе и Полковник Авдеев, а руският посланик държа реч пред насъбралото се море от хора и когато започна речта му хората скандираха без превод и така атмосферата бе облята от много топла емоция!
Така в София почетаха Денят на победата!

Наши член кореспонденти сигнализираха, че паралелно в Бургас, Русе, Добрич и Пловдив също е имало огромно събиране на социалисти и русофили, които са почели с цветя, венци и много братска любов и настроение на това събитие!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!