Депутати от левицата в Брюксел: Реакцията на правителството по пакет „Мобилност“ закъсня

Депутати от левицата в Брюксел: Реакцията на правителството по пакет "Мобилност" закъсня

 „Българските евродепутати се справиха със задачата да бъде отложено гласуването на Пакета „Мобилност“, нека сега и българското правителство да последва техния пример.“ заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски на протеста в Брюксел.

„Когато се внасят предложения, като пакета „Мобилност“, трябва да се търси основно компромис в рамките на Съвета на ЕС.

Тази възможност беше пропиляна по време на българското председателство. В този смисъл реакцията на правителството закъсня“, заяви депутатът Димитър Данчев.

Тримата народни представители обясниха, че престои да се чуят мненията на координаторите в транспортна комисия – дали гласуваните днес от комисията доклади ще влязат за гласуване в пленарна зала.

Единият от докладите е приет, а другите два не са. „За да се избегнат бъдещи подобни ситуации, е хубаво да се взима становище на ниво правителство и Съвет на ЕС и когато се защитава национален интерес да бъдат потърсени предварително съмишленици и съюзници в предстоящите гласувания.

Крайно време е българското правителство да потърси коалиция, заедно със страните, които биха ни подкрепили.“, заяви народният представител Манол Генов.

На протеста присъстваха над 1000 души – български, румънски и полски превозвачи и синдикати.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!