Десетки жалби за нарушения пристигат в централата на БСП в първите часове на изборния ден

За нарушения в първите часове на изборния ден сигнализират представители на „БСП за България“ в цялата страна.

Още в 09.00 ч., секретарят и зам.-председателят на СИК №83 в Русе са поискали членовете на секцията да подпишат черновата на протокола предварително, като единствено председателят на секцията, който е от квотата на левицата, е отказал, тъй като това е нарушение на ИК. 

Сигнал от различни партии, че кметският наместник на с. Церовец, общ. Иваново, обл. Русе, насочва жителите на селото да гласуват за ПП ГЕРБ е получен от членове на СИК №18 в селото.

За рекламни материали  на ДПС и ГЕРБ, поставени на по-малко от 50 м. от избирателните секции, в училище „Пенчо Славейков“, в гр. Пловдив, сигнализират жители на р-н Източен.

За агитационни материали на ДПС, поставени на по-малко от 50 м. от изборното помещение, сигнализират от с. Радинград, обл. Разград.

Членове на СИК №80 в р-н Централен, в Пловдив, сигнализират, че член на комисията от квотата на ДПС дава указания на лица от ромски произход как да гласуват.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!