Динко Желев е новият председател на Движението на ветераните в БСП

Динко Желев е новият председател на Движението на ветераните в БСП

Избрани са и петима делегати на 49-тия Конгрес на социалистическата партия.

На провелата се редовната отчетно-изборна конференция на Движението на ветераните в БСП за председател е избран Динко Желев. Избрани са и петима делегати на 49-тия Конгрес на социалистическата партия.

„Работим за издигане на авторитета и влиянието на БСП и всички решения, които приехме на днешната конференция, са обвързани с това как чрез специфичните си форми на работа – Движението на ветераните би могло да подпомогне нашите партийни организации и структури“. Това заяви новоизбраният председател на движението Динко Желев.

Той подчерта, че преди всичко в организационен план движението е призвано да помага в подбора, издигането и обучението на кадрите на БСП, особено на младите хора. „Ветераните са най-добре подготвени теоретично и идеологически да помагат в тази дейност“, каза още той.

Желев е на мнение, че трябва да се засили и участието на ветерани в ръководните органи на партия, защото те не работят за кариера, а имат желание да помагат, да бъдат морален коректив и да отстояват левите идеи, което сегашното ръководство е приело положително.

„Ветераните в идеологически план имат голяма роля. Те са хора, които умеят да контактуват непосредствено с различни слоеве от населението. Там могат да пропагандират идеите на партията“, уточни председателят на движението и допълни, че на база техния опит могат да се вземат и правилните решения в партията.

„Подкрепяме курса на сегашното ръководство, че БСП трябва да отстоява все повече левите стандарти, социалистическите идеи“, допълни Желев.

Динко Желев е член на партията от 1975 г. Има две висши образования – машинен инженер и политолог. Завършва докторантура „Философия“ в Москва. Той е ръководител и на отдел „Организационен“ на БСП.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!