Донка Михайлова: С постановление на МС се дават средства на общини с кметове от ГЕРБ и ДПС

Донка Михайлова: С постановление на МС се дават средства на общини с кметове от ГЕРБ и ДПС
Не бива нуждите на хората да бъдат политизирани

„Данните показват, че с последното министерско постановление средства са дадени на общини, в които кметовете са подкрепени и избрани с гласовете на ГЕРБ и ДПС“.

Това заяви кметът на Троян Донка Михайлова в сутрешния блок на Нова телевизия. Тя посочи, че 43 общини с кметове от ГЕРБ са получили 73 млн. лв., 34 общини с кметове от ДПС получават 28 млн. лв. и 5 общини с кметове от БСП получават 2.5 млн. лв. „Поставяме принципния въпрос – това ли е критерият, по който трябва да бъде разпределян публичният ресурс.

Правим го с тревога към тези милиони български граждани, които са ощетени и тези 166 български общини, които са гневни и които ежедневни ми звънят в ролята ми на зам.-председател на Сдружението на общините и питат каква е реакцията ни“, подчерта Михайлова. Тя е категорична, че не бива нуждите на хората да бъдат политизирани. „Искаме ясни правила и критерии и становището на най-масовата българска организация – Сдружението на общините, да бъде уважено“, каза още тя.

По повод изявлението на министър Нанков във Фейсбук, Михайлова изрази благодарност от за това, че републиканската пътна мрежа е постигнала по-добро ниво. „Проблемът е друг – във взаимоотношенията между републиканския и общинските бюджети.

Проблемът се нарича уважение на местното самоуправление в България и на финансовата децентрализация. Очакваме извънредно заседание на Управителния съвет на Сдружението на общините, в което искаме да изразим своята позиция по начина, по който се използва публичният ресурс“, каза още Донка Михайлова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!