Драгомир Стойнев: БСП е единственият стабилен политически фактор

Драгомир Стойнев: БСП е единственият стабилен политически фактор
„Пътят, по който е поело ръководството и партията – представяне на конкретни алтернативни политики и извеждане на дебата от парламента и сред обществото, представяне на Визия за развитие на страната ни, очертава БСП,  като единствения стабилен политически фактор“.

Това заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той обясни, че на заседанието на Националния съвет на партията са били обсъдени важни теми, сред които алтернативният бюджет на партията, като подчерта, че тази точка е била приета единодушно.

Той коментира, че в една партия е хубаво да има различни гласове, има и хора които не са съгласни, но голямата част са съгласни с водените политики. На въпрос за вестник „Дума“, той обясни, че изпълняващият длъжността Йордан Мичев е подал оставка, но ще продължи работата си във вестника.

Стойнев допълни, че ще бъде проведен конкурс и през януари месец ще бъде избран нов главен редактор, а до тогава длъжността временно ще се изпълнява от Ивелин Николов.

Драгомир Стойнев подчерта, че живеем в два паралелни свята – светът на управляващите, които чрез медиите внушават на хората как всичко е прекрасно, как държавата е стабилна и доходите се увеличават и реалната картина на българските граждани, които трудно смогват да свързват двата края, трудно плащат своите комунални услуги, граждански застраховки и други разходи със заплатите, които взимат.

„Това напрежение и липсата на институции, които да защитават техните интереси, водят до протести“, заяви той и даде като пример организацията на граждани сами да залавят крадци, сами да асфалтират пътища между две населени места.  Стойнев коментира, че управляващите започват да се чувстват недосегаеми и не чуват проблемите на хората.

„Проблемите на майките на деца с увреждания можеха да бъдат решени много по-рано и ние настоявахме за това- законите да бъдат приети още през август, но управляващите решиха че е време да си вземат ваканция.

Предупрежденията на БСП по повод увеличаването на цената на хляба и  предложението за намаляване на ДДС върху него, отново не бяха чути“, каза зам.-председателя на ПГ на левицатa и подчерта, че вместо това- отново е предложен един бюджет, който ще бъде харчен по непрозрачен начин.

„Трябва да сме наясно с приоритетите си. Ако първи приоритет е справянето с демографската криза, за това трябва да се предприемат нужните мерки“, заяви Стойнев. Той допълни, че левицата е предложила в тази посока за работещите майки- за второ и трето дете да има еднократна помощ от 6 400 лв. По думите му с подобни мерки младите хора ще усетят помощ от страна на институциите. Според него хората искат именно това, както и реформи и нови методи на управление. „Трябва да има предсрочни избори. Не случайно казахме, че докато Валери Симеонов не подаде оставката, няма да се регистрираме в НС. Ако той крепи това правителство, нека още днес всички да си я подадат“, заключи Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!