Драгомир Стойнев: БСП настоява машинното гласуване да бъде въведено изцяло, още сега

Драгомир Стойнев: БСП настоява машинното гласуване да бъде въведено изцяло, още сега
„БСП настоява машинното гласуване да бъде въведено изцяло, още сега. За всички е ясно, че ако искаме прозрачен и истински вот, без съмнения за фалшификации, трябва да въведем машинното гласуване.

Това е ясно на абсолютно всички“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той коментира, че  проблемът, обаче е, че ГЕРБ и ОП не желаят изборите да бъдат прозрачни и се опитват да отложат във времето този проблем.

Стойнев добави, че самият факт, че за 2017 г. имаме 294 хил. невалидни бюлетини показва, че машинното гласуване е необходимо. “Искаме ли да сведем тази бройка до нула? Ако искаме да го направим, трябва да въведем машинното гласуване.

Тогава няма как бюлетината да бъде невалидна, защото химикалът е излязъл от квадратчето или комисията надрасква бюлетините, за да бъдат те невалидни“, каза още народният представител.

Стойнев добави, че не разбира защо това се отлага, след като пари в бюджета има. „ДПС предлага да се гласува с 3000 машини, за да има сделка с ГЕРБ и това най-вероятно ще бъде прието, а патриотите стоят отстрани.

Тези машини от сделката между ГЕРБ и ДПС могат да бъдат изработени много бързо, но къде ще бъдат поставени? Ние ще настояваме те да бъдат поставени в малките населени места, защото там вотът се манипулира по-лесно“, заяви още Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!